Bekijk hier het prachtige programma van Festival het Groene Geheim 2025. Klik op de groene linkjes en ontdek alles over de musici en wat ze spelen op het festival. Het zijn stuk voor stuk de mooiste concerten. En dat allemaal op één dag!
Meer informatie over de pop up concertjes, workshops voor kinderen en de gezellige randprogrammering volgt later. Houd deze website en onze socials in de gaten.
Centrale plein
Tribunepodium
Kapschuur
Bospodium
Festivalterrein
De tijden en podia in dit schema, kunnen nog wijzigen.

10.30 uur Opening – op het Centrale Plein

Het festival start met de feestelijke opening op het Centrale Plein, door wethouder Kees Ahles. Op het plein vind je ook de informatiebalie en kassa. Na de opening bepaal je zelf de route langs verschillende podia, waar verrassende muzikale momenten wachten. Al dwalend over het landgoed ontdek je concerten op bijzondere locaties. Of je nu houdt van een verstild soloconcert op harp, cello en blokfluit of van een avontuurlijk ensembleoptreden en elektronische klanken, het Groene Geheim biedt een scala aan muzikale ervaringen. Op 22 juni vertellen we je bij de informatiebalie alles over het programma. En je ontvangt daar een handige plattegrond zodat je zelf jouw ideale festival route kunt bepalen.
11.00 uur Black Pencil op het Tribunepodium (blokfluit, altviool, panfluit, accordeon, percussie)

Sacred Places
Black Pencil, het stadsensemble van Almere speelt ook deze editie op het festival. Een game changer band met meer dan duizend jaar muziekgeschiedenis als speelveld, op blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie. Sacred Places is een prikkelend programma met de natuur als inspiratiebron. Het programma bevat meesterwerken van onder anderen Claude Debussy, François Couperin, BC Manjunath, John Cage en Kate More. Inclusief ‘Almere 100’, samen met Arnoud Noordegraaf. Meer info…
11.00 uur Oorkaan in de Kapschuur van de Stadsboerderij (familie muziektheater)

‘De dag dat papa viel’ van Oorkaan – familievoorstelling
Terug op het festival: muziekgezelschap Oorkaan! Dit jaar met de familievoorstelling ‘De dag dat papa viel’ die ze twee keer spelen. Een theatraal concert over jezelf zijn, vallen, en lekker blijven liggen. Als papa valt kan dat grappig, verdrietig of eng zijn. Het ligt maar net aan hoe hij neerkomt. Valt hij op zijn kont of op zijn hoofd? Valt hij van hoog of glijdt hij uit over een bananenschil? Moet hij huilen of moet hij lachen? Help je papa overeind of redt hij zichzelf?
Twee ijzersterke jazzmuzikanten onderzoeken hun zachte kant, en delen die met jonge ogen. Meer info…
Leeftijdsadvies: voor de hele familie, language No Problem
11.00 uur Trio Izhar Elias, Joachim Eijlander en Quirine Scheffers op het Bospodium bij pand Staatsbosbeheer (barokgitaar, cello, viool)

Romanza Andaluza
Trio Elias, Eijlander, Scheffers. De warme klanken van de cello, de expressieve viool en de typische Spaanse klanken van de gitaar vormen de basis voor een bijzondere samenwerking tussen violiste Quirine Scheffers, cellist Joachim Eijlander en gitarist Izhar Elias. Ze spelen een heerlijke Spaans programma uit drie eeuwen Spaans repertoire. Warmbloedig, opzwepend. En muziek van Manuel De Falla mag natuurlijk niet ontbreken in dit temperamentvolle concert. Meer info…
12.00 uur Gitaarorkest Camerata in de Kapschuur van de Stadsboerderij (gitaar)

Celtic Fantasy
Gitaarorkest Camerata uit Almere speelt het programma Celtic Fantasy. Het Almeerse Z.o.o. guitar duo (Peter Constant en Marion Schaap) is de drijvende kracht achter spectaculaire initiatieven zoals de grote gitaarorkesten van Stichting Gitaarorkest Nederland en het landelijke fenomeen ‘GitaarSpektakel’. Op het festival speelt een kleinere ‘camerata’ setting van zes gitaristen een fraai en afwisselend programma.
12.30 uur Maya Fridman op het Tribunepodium (cello)

Ordo Ritualis
Musicus, medium, priesteres. Voor Maya Fridman (1989) betekenen deze woorden nagenoeg hetzelfde. Muziek is magie, vindt ze. En als uitvoerder neemt ze het publiek graag mee naar die andere, magische wereld.
Zo maakt ze van elk concert een bijna religieus ritueel. Er zijn rituelen die je in boeken leest, rituelen die je van anderen leert, en rituelen die je zelf creëert. Maar er zijn ook rituelen in geluid – klankwerelden die verhalen vertellen. In ‘Ordo Ritualis’, het nieuwste programma van Fridman, verzamelde zij enkele van deze sonische rituelen, gecreëerd door componisten als Missy Mazzoli, Bryce Dessner, Martijn Padding, Fjóla Evans, Kaveh Vares en Heather Pinkham. Meer info…
12.30 uur Elisabeth Hetherington en Asako Ueda op het Bospodium bij Pand Staatsbosbeheer (zang en luit)

Musical Banquet – Transcending the Reach of Words
Elisabeth Hetherington (sopraan) won in 2022 de Dutch Classical Talent Award en werd in augustus 2024 uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Muziekprijs.
Geïnspireerd op A Musical Banquet van Robert Downland (zoon van de beroemde componist John Dowland) presenteert Elisabeth op het festival, samen met de Japanse luitist Asako Ueda, haar eigen muzikale proefmenu. Met selecties uit het oorspronkelijke Musical Banquet als fundament verweeft ze werken van verwante componisten. Meer info…
13.00 uur Oorkaan in de Kapschuur van de Stadsboerderij (familie muziektheater)

‘De dag dat papa viel’ van Oorkaan – familievoorstelling
Terug op het festival: muziekgezelschap Oorkaan! Dit jaar met de familievoorstelling ‘De dag dat papa viel’ die ze twee keer spelen. Een theatraal concert over jezelf zijn, vallen, en lekker blijven liggen. Als papa valt kan dat grappig, verdrietig of eng zijn. Het ligt maar net aan hoe hij neerkomt. Valt hij op zijn kont of op zijn hoofd? Valt hij van hoog of glijdt hij uit over een bananenschil? Moet hij huilen of moet hij lachen? Help je papa overeind of redt hij zichzelf?
Twee ijzersterke jazzmuzikanten onderzoeken hun zachte kant, en delen die met jonge ogen. Meer info…
Leeftijdsadvies: voor de hele familie, language No Problem
14.00 uur Michael Form in de Kapschuur van de Stadsboerderij (blokfluit)

Bachs Franse Suites nr. 2 en 3.
Michael Form geldt als een van de meest veelzijdige musici van zijn generatie. Al vele jaren bouwt hij met succes een dubbele carrière uit als virtuoos instrumentalist en dirigent. Als blokfluitist is hij volledig toegewijd aan de oude muziek, terwijl hij zich als dirigent moeiteloos tussen de verschillende stijlperiodes beweegt. Zijn repertoire reikt van muziek uit de late middeleeuwen tot het 21e eeuw. Meer info…
14.00 uur Bassoontwins op Bospodium bij Pand Staatsbosbeheer (fagot en harp)

Op het festival is een speciale plek gereserveerd voor jong talent. Dit jaar maken acte de présence: de Bassoontwins. De zussen Roos en Emma (2008) Vondenhoff houden van samenspelen en doen dit graag in verschillende samenstellingen. Tijdens het festival spelen ze een prachtig concert op fagot en harp. Samen muziek maken is voor hen een feestje en het is een genot om te kijken hoe ze samenspelen. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Meer info…
15.00 uur Het Nederlands Bach Consort in de Kapschuur van de Stadsboerderij (zang en piano)

Bach! maar dan heel anders
Waar was jij toen je voor het eerst Bach hoorde? De muziek van Johann Sebastian Bach kent iedereen, bewust of onbewust. Samen met jazzpianist Rik Elings brengt Het Nederlands Bach Consort een programma met veel Bach, maar dan heel anders dan u wellicht gewend bent.
Onder anderen op het programma: het motet Lobet den Herrn met een jazzy inleiding en de misschien wel twee beroemdste aria’s van Bach –Aus Liebe en Erbarme dich uit de Matthäus Passion. Naast deze bijzondere muziek vertellen de musici over hun mooiste ontmoeting met Bach. Meer info…
15.30 uur Tony Roe & Doriene Marselje op het Tribunepodium (Wurlitzer-piano, synthesizers, harp)

Tony Roe – winnaar van de Boy Edgarprijs 2024. Tijdens zijn concert combineert hij een aangepaste Wurlitzer-piano met modulaire synthesizers en werkt hij samen met de gevierde harpiste Doriene Marselje om je mee te nemen op een avontuurlijke muzikale reis. Meer info…
16.00 uur Ensemble Violini Capricciosi – o.l.v. Igor Ruhadze in de Kapschuur van de Stadsboerderij (strijkkwintet)

Verborgen Harmonie – Schubert op het Groene Geheim
Ensemble “Violini Capricciosi” brengt een muzikaal meesterwerk tot leven. In de intieme klanken van Schuberts Strijkkwintet in C-groot, D. 956, komen lyriek, drama en hemelse rust samen. Onder leiding van violist Igor Ruhadze brengt het ensemble een diep ontroerende ode aan Schuberts laatste grote werk – een verborgen juweel, midden in het groen. Meer info…
16.00 uur Rosenberg Trio op het Tribunepodium (gitaar)

Het Rosenberg Trio.
Drie geweldige muzikanten die al bijna 35 jaar de sterren van de hemel spelen, in zowel binnen- als buitenland. Ze speelden wereldwijd, op vele grote jazzfestivals en concertzalen. En nu op ons festival. Leuk weetje: ze spelen dit jaar pas voor de allereerste keer ooit in Flevoland en Almere. De live-performance van het Rosenberg Trio is een feest voor liefhebbers. Ze spelen naast gypsy-jazz klassiekers en jazz-standards ook hun mooiste eigen composities. Maak je dus op voor een geweldig swingende afsluiting van festival Het Groene Geheim 2025. Meer info…
Verrassende pop-ups op het festivalterrein

De hele dag loop je ze tegen het lijf: verrassende pop-up concertjes van talentvolle jonge musici.
Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
Workshops van Stad & Natuur op het Centrale Plein

Op De Kemphaan bevindt zich de organisatie Stad & Natuur. Voor dit festival verzorgen zij workshops. Meer informatie volgt later.